Més de 150 participants entre docents d'escoles, instituts i universitats, responsables d'entitats de lleure i socials, ajuntaments i d'altres agents relacionats amb el món educatiu es van aplegar el 10 de març a l'Auditori de la Coma Cros per conèixer aquesta iniciativa d'Educació a Temps Complet.

Educació 360 es proposa el repte que tothom tingui més i millors oportunitats educatives en tots els temps i espais de la seva vida; a més de connectar l'educació i els aprenentatges entre el temps lectiu i no lectiu. El projecte aspira a què tots els infants i joves construeixin el seu propi itinerari vital amb equitat i sense exclusions. Des de la triple vessant educativa, social i política, l'Aliança vol que una majoria de municipis gironins tinguin realitats d'Educació 360 els propers anys. Salt ja realitza un pla pilot.

Una dotzena de veus que representaven diferents àmbits socio-educatius van donar les seves raons per sumar-se a l'Educació 360. Des dels ajuntaments, el regidor d'Educació de l'Ajuntament de Salt, Fermí Cunill; des de l'àmbit docent, Margarida Falgàs del MRP de Girona, Almudena Gonzàlez de CCOO, Montserrat Marquet, directora de l'Escola Àgora de Girona i Josep Roura, director de l'institut Salvador Espriu de Salt; des de l'àmbit de les famílies, Cris Sibina de la Coordinadora d'AMPAs de Salt; des del Tercer Sector, Cristina Andreu de la Fundació SER.GI i Rubèn Fornòs del Col·legi d'Educadors Socials; des del lleure, Gerard Prados dels Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi i Cristina Bota de Fundesplai; des de l'universitari, Pere Soler de la Facultat d'Educació i de l'Institut de Recerca Educativa de la UdG i per últim Josep Maria Soler de la Fundació Josep Pallach.

Com a exemplificació de bones pràctiques Educació 360, responsables dels ajuntaments de Manelleu i Granolles van presentar experiències d'activitats extraescolars coordinades per afavorir l'equitat i el programa Etcètera per a adolescents, respectivament.

Finalment, Albert Quintana va presentar les components del Grup Coordinador de la Xarxa Territorial Educació 360 de les comarques Gironines, les tasques fetes fins al moment i va convidar a sumar-s'hi a tots els agents compromesos amb la millora educativa, des dels centres educatius; entitats del tercer sector de lleure, esportiu, cultural, social; organitzacions de famílies; iniciatives comunitàries, universitats i centres de recerca, a la implicació dels ajuntaments, Diputació i Departament d'Ensenyament.