Per primera vegada les parades de flors i de llibres del Sant Jordi d'Olot estaran ubicades a les voreres que van des de l'església de Sant Esteve fins a la plaça del Carme. El lloc on es posaven les parades anava del capadamunt del Firal, amb el monument del Mil·lenni, fins a la llibreria Drac. En cas que no es poguessin fer al Firal l'alternativa era el Firalet i encara quedava la possibilitat de la plaça del Mig.

En l'edició d'enguany han coincidit les obres A més, encara hi ha el fet que Sant Jordi és dilluns i hi ha coincidència amb el mercat setmanal.

Les obres van endavant

Les obres del Firal avancen molt i una part important del paviment central ja està posat. El túnel que ha de comunicar l'aparcament subterrani de la plaça del Mig està obert però encara li falta molt. En tot cas, segons l'Ajuntament, combinar les obres amb la celebració de la festa és impossible.

Pel que fa a la plaça del Mig que connecta la plaça rector Ferrer en desnivell amb la plaça Mercat, estarà tancada per obres de remodelació.

Davant de tot això, el regidor Estanis Vayreda (PDeCAT), ha apuntat que l'única solució era repartir les parades al llarg del carrer Major, la plaça Major i el carrer del Carme fins a la plaça del Carme. També hi haurà una desviació pel carrer Alfons V cap a la plaça Pia Almoina, on hi ha la llibreria Sala.

Segons ell, es tracta d'una fórmula que ha estat feta servir amb èxit en el mercat de Nadal. També ha explicat que la nova ubicació no desmereixerà la festa, la qual compta amb més activitats que mai.

Per exemple, entre les 9.30 i les 12.30 hores a la plaça del Teatre, alumnes de l'Escola Cor de Maria d'Olot llegiran textos. A partir de les 17 hores i a la plaça del Carme, alumnes del CFGS d'Educació Infantil de l'IES Montsacopa representaran la Llegenda de Sant Jordi i a les 18 hores a la Biblioteca Marià Vayreda es podrà gaudir de l'espectacle familiar Comando Impro: operació llibres a càrrec de Teatre Impro. A les 18.30 hores a la plaça Campdenmàs faran el tradicional dictat popular, amb diferents premis.