L'Obra Social La Caixa i l'Ajuntament de Banyoles ahir van renovar el conveni per continuar desenvolupant el Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural (Projecte ICI), per impulsar-ne la segona fase a partir del 2018. A Banyoles, la Fundació Cepaim, l'Ajuntament i l'àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l'Estany gestionen el Projecte ICI.

El programa es va iniciar a la segona meitat del 2014 i, primer, es va centrar en l'elaboració de la Monografia i Diagnòstic Comunitari, un treball compartit entre els diferents agents que intervenen al territori (l'administració local, els tècnics i la ciutadania). Els resultats van ser la base per elaborar la Programació Comunitària Intercultural (PCI), aprovada per ple el 2017 per millorar la convivència i la cohesió social del territori, tot incidint en les necessitats d'infants, adolescents i joves. Per fer-ho, es va dissenyar una estratègia d'intervenció compartida en els àmbits socioeducatiu, de la salut, la cultura, l'esport i el lleure, organitzat en tres línies que s'han començat a desenvolupar aquest 2018: una d'igualtat d'oportunitats per a tots els infants i joves, una altra de convivència ciutadana per a tothom i una tercera de salut comunitària.

En aquest sentit, s'ha iniciat «Barris 10. Joves, salut, esport i convivència», fruit del treball conjunt entre el Consell Esportiu de Pla de l'Estany, l'Ajuntament, l'àrea comarcal de Benestar Social i el Projecte ICI. A banda de «Barris 10», coorganitza la presentació dels casals d'estiu municipals del projecte «Lleure per tothom», basat en valors educatius, la qualitat i la participatiu. I també en la línia de promoció del lleure, organitzen «Un Estiu per Conviure».