Set hores (set!) donant voltes i més voltes i més voltes pel cel ben blau que, ahir, cobria Girona. Era un ocell? Era un avió? Era en Superman? No! Es tractava d'un «putu» -en paraul(ot)es d'un tuitaire local que sobre les dues del migdia l'havia albirat (i sentit) des del seu despatx al Parc Científic i Tecnològic de la UdG- helicòpter! L'aparell, groc com els llaços, pertany als Bombers preguntava un altre usuari de Twitter) i de provocar algun renec, completava un exercici de pràctiques en l'extinció d'incendis, extrem que van confirmar fonts del cos i d'Enaire, el gestor que s'ocupa de controlar l'espai aeri nacional (en aquest cas, ups, sinònim d'espanyol).

Sabadell-Sabadell

No hi ha massa més detalls, excepte que la definitivament molesta aeronau seguia un pla de vol que fixava com a punt d'enlairament i d'aterratge l'aeròdrom de Sabadell, on Bombers i el Servei d'Emergències Mèdiques de la Generalitat hi tenen fixada una base operativa. Pel cap baix va ser vista al barri de Palau; al Vell; a l'Eixample i a Vila-roja. Trucada al diari pels volts del migdia: «Ha passat alguna cosa? Acabem de veure un helicòpter...»; a aquelles hores tot eren incògnites, la pregunta no tenia (encara) resposta, que requeria la confirmació de la font escaient. L'aeronau va plantar-se al cel de la ciutat pels volts de les deu ante meridiem i no en va marxar fins gairebé les cinc post meridiem. Set hores donant voltes. Set! Coi d'helicòpter.

Dia Mundial de la Bicicleta

En el Dia Mundial de la Bicicleta, a la ciutat amiga dels ciclistes hipsters que parlen en anglès i prenen cafès eco a tres euros la tassa, mengen muffins (magdalenes), cookies (galetes més cares) i carrot cakes (pastissos de pastanaga) en bars de disseny del Barri Vell, moltes mirades, ves per on, apuntaven al cel. «Heu vist l'helicòpter?», la pregunta del dia. «Sí», la resposta. I de tant voltar, de tant ser vist i sentit, van començar a emergir teories mig de la conspiració, mig de la imaginació, mig de l'humor, que a la pàtria de l'imaginàri (i benemèrit) Sant Esteve de les Roures es propaguen a la velocitat de la llum: «Fa la ronda per casa meva! Soc molt perillosa es veu», era el missatge jocós que una piuladora molt de la broma escampava pel ciberespai (hi, hi, hi). Des que la cosa política està com està, el primer helicòpter que passa resulta d'entrada com a mínim sospitós per convertir-se, després, en blanc de la ironia, presa fàcil dels franctiradors virtuals de l'ocurrència.

Que el pànic no s'estengui

Consultada (calia trobar respostes on fos), la Policia Municipal de Girona«Pràctiques, feia pràctiques, no era cap emergència [vaja, que no s'estengui el pànic]», insistien, de la seva banda, fonts dels Bombers. «Trobo que no se n'ha parlat prou [de l'helicòpter]», etzibava, molt probablement tip d'escoltar el brunzit de l'aeronau, un altre tuitare. Tacatacatacataca...