Segons les informacions recollides pel sindicat Ustec·STEs, el Departament d'Ensenyament, 39 grups de P3 a tot Catalunya. D'aquests, 8 es troben a les comarques de Girona, 11 a Tarragona, 9 a Lleida i 11 més a les comarques de Barcelona.

El portaveu del sindicat, Ramon Font, ha lamentat que el Departament no hagi aprofitat la davallada demogràfica per reduir les ràtios, un fet que considera necessari per a una bona aplicació del decret de l'escola inclusiva. Per això, creu que hi ha una voluntat d'afavorir la concertada, en què els tancaments no són «preventius», malgrat que la demanda de la pública és més gran. Per Font, no s'ha de «corregir» aquesta tendència des de l'administració, sinó que s'ha de treballar per una igualtat d'oportunitats.

Pel que fa a Girona, Ramon Font va concretar que a la Selva se suprimeixen cinc grups de P3, entre els quals n'hi ha dos a l'escola Àngels Alemany i Pere Torrent de Lloret de Mar i un altre al Napoleó Soliva de Blanes; a la Garrotxa, una línia a l'escola Malagrida d'Olot; i al Gironès, a dues escoles de la ciutat Girona.

Font va explicar que aquests grups «no se salvaran» perquè ja no formen part de l'oferta inicial, i confia «que no se'n tanquin més» en funció de la matrícula. El portaveu del sindicat va defensar la necessitat de mobilitzar-se per part de la comunitat educativa com l'única eina per lluitar contra aquests tancaments. El nombre calculat per Ustecque va comptabilitzar la Federació d'associacions de pares de Catalunya i els 11 que ha arribat a confirmar el Departament d'Ensenyament.