La Policia Nacional ha desmantellat a Sant Julià de Ramis una fàbrica d'envasament de llet per a nadons que emprava caixes de cartró amb marques internacionals falsificades, en una operació en la qual s'han produït quatre detencions i s'han intervingut vuit tones de producte.

En un comunicat, la Policia Nacional ha indicat que els acusats adaptaven el producte falsificat a cada país, per la qual cosa oferien diferents formats i marques segons la seva popularitat.

Els investigadors apunten que el producte venut, comprat a l'engròs a Polònia al preu d'un euro cada quilo i lliurat a Barcelona, no era nociu per a la salut però sí comportava risc per als menors perquè mancava dels nutrients necessaris per a un lactant i es fabricava sense les preceptives mesures d'higiene i seguretat alimentària.

El principal mercat del producte falsificat era Xina.

Tres dels quatre detinguts com a membres de l'organització, de nacionalitat polonesa i amb antecedents a Alemanya i Polònia, han ingressat a la presó, segons les fonts policials.

A un d'ells se'l considera extremadament perillós per la seva vinculació amb delictes contra les persones al seu país d'origen.

La recerca va començar gràcies a un avís de l'Europol que advertia d'aquesta organització criminal, després que les autoritats poloneses desmantellessin una planta d'envasat falsa en aquest país, encara que sense aconseguir detencions.

Aquesta operació va provocar que l'organització canviés la seu de producció a Espanya.

Els agents de la Policia Nacional van tenir coneixement que els investigats s'havien desplaçat fins a una localitat de Girona per reunir-se amb un possible comprador, motiu pel qual es va desplegar un operatiu de registre de la nau.

En el registre es van localitzar 30 palets amb 13.320 caixes de llet en pols de diferents marques falses preparades per a la seva distribució i venda, 12.090 caixes de cartró contenidores de paquets de llet, 15.000 caràtules de cartró, 2.000 culleretes dosificadores de plàstic, 2.000 barres de cola tèrmica i dues decapadores tèrmiques per fondre les barres de cola.

A més, van trobar en un habitatge a Lloret de Mar (Girona) nombrosa documentació relacionada amb aquesta activitat il·lícita.