L'Ajuntament d'Olot incorporarà jocs a les places per a nens i familiars a l'oferta lúdica del proper estiu. Serà una activitat dirigida pel Consorci de Benestar Social i l'Àrea de Joventut i estarà enfocada a garantir la participació de tota la mainada al programa d'activitats infantil municipal, conegut com a Estiu Riu. Ho va avançar la regidora de Joventut, Mar Roca (PdeCAT-DC), en el ple extraordinari de dijous al matí dirigit al consell dels alumnes de Primària de la ciutat d'Olot.

El Consell dels Infants d'Olot és un òrgan de participació, consulta i assessorament de l'Ajuntament. Un dels seus objectius principals és donar a conèixer el punt de vista dels infants no només en temes estrictament infantils, sinó en tots els aspectes relacionats amb la ciutat.

En el ple, els regidors van assumir els compromisos de diversificar els jocs dels parcs infantils, d'organitzar una activitat basada en el joc d'estratègia scape room i de potenciar el mercat de joguines de segona mà. El regidor Josep Gelis (Espai Públic-PdeCAT-DC) va explicar que de cara al pressupost del 2019 l'Ajuntament estudiarà incorporar circuits de tobogans, jocs de salut i circuits amb bicicleta als parcs infantils. També va indicar que estudiaran posar una tirolina més entre els jocs de la ciutat. Això no obstant, Gelis va valorar que la instal·lacio d'una tirolina és complicada perquè requereix d'un espai amb singularitats i d'un inversió que volta els 25.000 ?. El regidor va enumerar que a Olot hi ha 52 llocs amb jocs infantils. Va concretar que 34 són per a mainada de 2 a 12 anys, 6 per nens i nenes de 2 a 6 anys, 5 per nens i nenes de 7 a 12 anys i 6 per nois i noies de 13 anys.

Pel que fa la proposta dels assistents referent a un parc d'aventura, el regidor de Promoció Municipal, Estanis Vayreda (PdeCAT-DC), va explicar que fa uns 3 anys havien estudiat fer-ne un a la zona de les Tries. Això no obstant, van haver de desistir per causa d'impediments legals. Va explicar que un parc d'Aventura necessita d'un espai natural ampli amb arbres i zones de matolls i que dins el terme d'Olot no n'hi ha tants i els que hi ha depenen de les normes del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Durant el ple, i com ja es va fer el curs passat, es va fer reconeixement a les entitats que organitzen el Carnaval d'Olot i el Carnaval Infantil d'Olot.