L'Ajuntament de Girona va aprovar divendres passat per Junta de Govern Local el projecte de reforma de part de la comissaria de la Policia Municipal de la ciutat per un total de 351.864,04?. L'obra, que resta pendent de la seva aprovació i licitació, tindrà un termini d'execució previst de tres mesos i mig.

Les obres tindran cinc àmbits d'actuació. En primer lloc, es farà una nova distribució dels vestidors i els serveis, que comportarà que s'unifiquin els tres vestidors en un de sol i es reubiquin els banys i les dutxes. En segon lloc, s'actuarà en els espais vinculats als vestidors, com ara la zona de l'armer, la nova sala d'objectes perduts i el bany de les garjoles, a més d'espais de magatzem diversos. També s'instal·larà un elevador adaptat que comunicarà directament la planta baixa amb la planta primera i que significarà una millora significativa en l'accessibilitat i la mobilitat en l'edifici. Finalment, es farà un reforç estructural per a una possible ampliació de l'edifici i es proposarà una millora de la instal·lació de calefacció i ACS.

Molt reivindicada

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va assenyalar que «es tracta d'una obra molt reivindicada pels treballadors i treballadores de la Policia, i l'hem prioritzat perquè era urgent millorar les condicions laborals a la comissaria i les condicions d'atenció a la ciutadania». La superfície total de l'àmbit de reforma és de 233,64 metres quadrats.