L'educador social Jordi Bach, l'escola de circ social de Terrassa del Club esportiu Horitzó 1994 i Multisignes i el seu projecte «Els Menuts de Girona» es van endur ahir la sisena edició dels Premis Premis d'Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras en un acte celebrat al CaixaFòrum Girona.

Els guardons, que cada any entrega la Fundació Plataforma Educativa, reconeixen la tasca de persones, entitats, serveis i projectes que des de l'acció social contribueixen a millorar la qualitat de vida de les persones que viuen a Catalunya, i ho fan a través de tres categories: emprenedoria, innovació i corresponsabilitat ciutadana.

Enguany hi ha hagut un augment significatiu de participació, comptant amb un total de 62 projectes participants d'arreu de Catalunya.

El premi a la Corresponsabilitat Ciutadana va recaure en Jordi Bach Pujols, que va ser director de l'Àrea de Suport als Joves Tutelats i Extutelats, i compta amb una llarga trajectòria en l'àmbit de l'educació social.

Pel que fa a al guardó en la categoria d'Innovació Social, va recaure en l'escola de circ social de Tarrassa, una iniciativa del Club Esportiu Horitzó 1994, una iniciativa que pretén adaptar les tècniques i habilitats del circ a persones amb diversitat funcional o en risc d'exclussió social.

En el cas del premi d'Emprenedoria Social, va recaure en Multisignes, una empresa dedicada sobretot a l'accessibilitat en el camp de l'audiovisual, pel projecte «Els Menuts de Girona.

A banda de l'entrega dels guardons, durant l'acte d'ahir els guanyadors de l'any passat van exposar l'evolució dels seus respectius projectes.

La cita, que va comptar amb representació de l'Ajuntament de Girona i dels serveis territorials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, també va servir per presentar el llibre que publica enguany la Fundació Plataforma Educativa, dedicat a Els sentiments i les emocions en l'acolliment familiar, elaborat a partir d'entrevistes a famílies i professionals en l'àmbit de l'acolliment.