L'empresa concessionària de la recollida de residus de Besalú començarà el sistema del porta a porta per fraccions a partir de l'octubre, segons ha explicat la tinent d'alcalde, Fina Surina (PDeCAT).

Hauran passat dos anys des de l'inici de les gestions per l'aplicació del porta a porta a la localitat. Després dels primers avisos, l'Ajuntament va dur a terme un seguit d'accions informatives i de conscienciació i una enquesta.

Un cop adjudicat el servei per, de manera aproximada, 1 milió d'euros per 4 anys, l'empresa concessionària continuarà la gestió informativa de l'Ajuntament a partir del primer de maig.

La tinent d'alcalde, Fina Surina (PDeCAT), ha explicat que no tenenen pressa i volen que l'experiència tingui uns bons resultats.

La intenció és doblar el percentatge de selecció actual que volta el 40% i arribar al 80% , o més. El segon pas serà aplicar els nivells de generació de cada veí a la taxa de la recollida. Així els veïns que més residus generin seran els que pagaran un rebut més alt.

Besalú serà la primera localitat de la Garrotxa a canviar el sistema de recollida, el qual des de farà dècades ha funcionat amb el sistema de contenidors.

La previsió és que la resta de pobles de la comarca també canviïn el sistema de recollida. Per fer-ho el Consell Comarcal de la Garrotxa ha acabat unes proves d'avaluació en 2 pobles i 2 nuclis.

La idea és que els ajuntaments puguin escollir els sistemes de recollida que els resultin més. En tot cas, els nous sistemes preveuen la identificació dels usuaris com a garantia d'un augment de la selecció.