L'hospital d'Olot ha començat a col·locar catèters venosos dirigits per ecografia, una tècnica menys agressiva que redueix el dolor dels pacients i el risc de complicacions. L'ús d'aquesta tècnica ecoguiada permet visualitzar les venes més profundes, que a la vegada són les més segures per a la col·locació d'un catèter venós, indica el centre, que assenyala que escollir la vena del calibre més adequat redueix el risc d'infeccions i complicacions.

A més, la realització d'aquesta tècnica a les unitats d'hospitalització o a l'Hospital de Dia Mèdic-Quirúrgic i Oncològic evita desplaçaments a quiròfan i, en alguns casos, s'estalvia fer plaques de comprovació a radiologia i, per tant, sotmetre els pacients a la radiació.

Fins ara, l'ecògraf era d'ús exclusiu del personal mèdic, però amb la incorporació d'aquesta tècnica també l'utilitzen els professionals d'infermeria. A Olot no s'ha creat un equip únic per col·locar aquests catèters, sinó que s'ha format a la majoria d'infermeres.

Els tractaments antibiòtics de llarga durada o l'alimentació en vena són alguns dels casos en què s'ha pogut utilitzar aquesta tècnica, que ja s'havia fet servir de forma puntual des dels inicis de la realització dels tractaments oncològics al centre a finals del 2015. Des de finals del 2017 s'ha utilitzat en uns 25 casos i es preveu augmentar-ne la xifra.