Dipsalut organitza una nova edició del curs de primers auxilis psicològics en situacions d'emergència. Aquesta formació, organitzada per l'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona, va dirigida a integrants dels equips de primera resposta, com ara policies, bombers, sanitaris, membres dels equips de protecció civil o treballadors dels serveis socials.

L'objectiu d'aquest curs, que ja s'ha impartit els passats 19 i 24 d'abril i té previstes sessions avui i el pròxim 3 de maig al Parc Científic i Tecnològic de Girona, és transmetre als alumnes els coneixements necessaris perquè puguin facilitar un primer suport psicològic a les víctimes d'una situació traumàtica com ara accidents, catàstrofes, episodis violents o agressions sexuals, entre d'altres.

La formació està impartida per AXIOS Suport Psicològic a l'Administració- UCIEM, Unitat de Crisis i Emergències. S'hi ajuda a reconèixer les reaccions més habituals de les persones en situacions d'emergència i les dificultats que comporten les intervencions en aquests moments.

També s'hi adquireixen coneixements, estratègies i habilitats per poder facilitar suport psicològic immediat a les víctimes de diferents esdeveniments crítics i per protegir-se de l'impacte psicològic que aquestes situacions tenen, també, sobre els professionals que hi intervenen.

Atenció psicològica

A més de la formació als equips de primera resposta davant situacions de crisi, Dipsalut disposa d'un programa de suport i atenció psicològica en situacions d'emergència al municipi.

Aquest servei s'activa davant emergències com ara accidents múltiples amb víctimes, desastres naturals, morts violentes o agressions sexuals. S'ofereix un servei d'atenció psicològica immediat a les víctimes, al mateix lloc de l'emergència.

El curs en primers auxilis psicològics forma part del programa de formació que l'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona proposa pel segon semestre de l'any.

Tots els cursos són gratuïts i estan impartits per professionals experts en les matèries que s'hi tracten.