Els tràmits de l'ampliació del polígon industrial Pont-Xetmar de Cornellà del Terri segueixen endavant amb la previsió que les obres puguin començar a finals del 2019. L'Ajuntament donarà llum verd a l'aprovació definitiva del Pla Parcial d'aquest sector industrial en el ple d'avui, un cop superats tots els tràmits amb Urbanisme. Les promotorse del projecte són onze empreses, la majoria ja instal·lades al municipi, que han adquirit els terrenys i impulsat la redacció del pla per poder ocupar els 144.000 m2 de l'ampliació. La inversió que faran les empreses és d'uns 5 milions d'euros. El següent pas serà la redacció del projecte d'urbanització.

Des de l'Ajuntament celebren que els tràmits vagi a bon ritme i preveuen que les obres puguin començar a finals del 2019, amb la urbanització de la zona i la construcció de les noves naus. Tres de les companyies vindran de fora i les vuit restants ja estan instal·lades a l'antic polígon però necessitaven més espai per poder continuar amb l'activitat.

Aprovat el pla parcial, el pas següent serà la redacció del projecte d'urbanització, que haurà de seguir «les regles del joc» incloses en qüestions com alçades de les naus o vials, explica l'alcalde, Salvador Coll. Considera que les empreses han hagut d'ajustar-se a les normatives vigents, però que també han pogut especificar les seves necessitats perquè «tenien molt clar» què hi volien fer. El que també s'ha buscat, diu, és que aquesta part nova «no trenqui» amb la imatge del polígon que ja hi ha i que es vegi una mena de continuïtat.

Per altra banda, el pla especial també inclou la cessió a l'Ajuntament d'un terreny per a un equipament a l'entrada del polígon i una parcel·la industrial dins el mateix polígon. La superfície i la situació exacta dels espais cedits s'acabarà de concretar en el projecte d'urbanització. El consistori no té decidit els usos, però no descarten que en un futur s'hi pogués construir un institut que donaria servei a tota la comarca.