Aquest treball és la segona col·laboració científica entre Vall d'Hebron i El Celler de Can Roca, després de l'estudi que demostra que una intervenció educativa prèvia millora les sensacions fisiològiques i psicològiques produïdes per un àpat, és a dir, que rebre informació sobre com estan elaborats els plats que mengem pot ajudar a crear sensació de sacietat i benestar en les persones amb malalties digestives. Això podria ser clau per tractar els pacients que tenen sensació de malestar, sense motiu aparent, després de la ingesta d'aliments.

L'experiment va consistir a estudiar un grup de dotze persones que van beure el mateix caldo en dos dies diferents, primer sense saber quin era el seu contingut i després sabent tots els seus ingredients i la manera com havia estat cuinat. Abans i després de cada ingesta, havien d'omplir un qüestionari assenyalant els seus graus de sacietat, molèstia i dolor abdominal, benestar digestiu i estat d'ànim.

En tots els casos, els pacients es van sentir més saciats, amb més benestar i de millor humor després de la segona ingesta, sabent el que havien menjat.