Gelis va explicar que l'Ajuntament ha optat per la figura de servitud amb la voluntat que a partir de l'execució del dipòsit en un termini de 4 anys puguin canviar de figura, perquè la classificació urbanística és de sòl urbanitzable.

La servitud de pas consisteix en el dret de passar pel camí amb vehicles encara que la propietat sigui d'un altre. Pel que fa al terreny on va a parar el camí i que ubicarà el dipòsit, l'Ajuntament l'ha comprat i el paga en anualitats de 2.000 ?.

El nou dipòsit tindrà una capacitat de 3.000 m3. El cost està quantificat en 2,3 milions d'euros que seran finançats íntegrament per l'empresa concessionària de la distribució d'aigua. La previsió és que el dipòsit estigui en servei abans d'acabar l'actual anualitat.

La funció del dipòsit de construcció imminent serà la de garantir el subministrament d'aigua a Olot quan l'actual dipòsit ubicat a la muntanya de Montolivet falli. En el cas de fallar l'actual dipòsit situat al cim del volcà de Montolivet, la ciutat només tindria aigua per a 7 hores.

La previsió és que la posada en servi del dipòsit nou serveixi per acabar amb els problemes de manca de pressió en zones altes de la ciutat.