La Creu Roja Joventut va realitzar, l´any passat, tretze tallers i campanyes de prevenció de la violència i l´assetjament escolar en centres educatius a Girona, Camprodon, Ripoll, Roses, Sant Feliu de Guíxols i Blanes, unes activitats en les quals van participar 515 estudiants. A més, ara, l´entitat humanitària ha posat en marxa la campanya «El ciberbullying NO m´agrada» amb l´objectiu de sensibilitzar els joves sobre l´ús dels mitjans digitals i contra l´assetjament entre iguals, alhora que els insta a intervenir si són testimonis d´algun cas.

La Creu Roja de Girona ha incidit en aquest tema amb motiu de la celebració, el 2 de maig, del Dia de la lluita contra l´assetjament escolar.

L´organització denuncia que el bullying que, segons dades de l´ONU, pateixen dues de cada deu persones al món i que pot comportar assetjament psicològic, xantatge, vexacions, insults i agressions físiques. Quan es realitza a través de les plataformes virtuals i dels mitjans telemàtics, com ara les xarxes socials, els telèfons mòbils, els ordinadors o les tauletes, s´anomena ciberassetjament o ciberbullying.

Amb la seva nova campanya, «El ciberbullying NO m´agrada», la Creu Roja vol contribuir a «erradicar aquesta vulneració de drets i la violència que suposa». La iniciativa, a més de sensibilitzar la població escolar, també vol donar «suport a les persones que en són coneixedores perquè actuïn i, així, evitin perpetuar aquesta situació que genera greus seqüeles» en les persones que la pateixen.

D´altra banda, la campanya també difondrà el telèfon gratuït contra l´assetjament escolar habilitat pel Ministeri d´Educació (900-018-018) i busca la mobilització de la ciutadania en general perquè es posicioni en contra del ciberassetjament a través de les xarxes socials, tot utilitzant el hashtag #NoRTCiberbullying. El telèfon de la Generalitat Infància Respon és 116 111