Els càmpings gironins estan "sorpresos" i "preocupats" per una possible moratòria per a l'obertura de noves instal·lacions. L'Associació de Càmpings de Girona ha convocat per avui mateix una junta extraordinària per abordar aquest tema i defensa que aquestes instal·lacions són "respectuosess amb el medi ambient, sostenibles i preservadores del paisatge". Malgrat això, asseguren en un comunicat, "contínuament es troben amb obstacles per poder avançar".

El director general d'Urbanisme, Agustí Serra, va anunciar aquest dijous que la Generalitat vol impulsar un pla director per regular el sector i que es planteja aplicar aquesta mesura mentre redacta el document. "No en sabíem res i no entenem aquest anunci, ni en coneixem la lletra petita", afirmen en un comunicat. En aquest sentit, diuen que el sector encara té "marge" per créixer i que "crea una gran riquesa" al territori. El president de l'entitat i de la Federació Catalana de Càmpings, Miquel Gotanegra, ha avançat que demanaran una reunió "urgent" amb Serra i el nou conseller de Territori per abordar-ho.

Gotanegra lamenta que "se'ls deixi de banda" i "no se'ls tinguin en compte" a l'hora de donar a conèixer aquest tipus de decisions que els afecten. "Els càmpings estan oberts sempre a dialogar i hi ha una comissió formada amb l'administració on hi tenen representació. Per tant no entenem perquè s'ha fet aquest anunci sense previ avís", afirma. "El sector del càmping és una gran indústria, amb instal·lacions que ofereixen experiències úniques als visitants. Hem crescut fins a convertir-nos en grans parcs de vacances i l'impacte econòmic sobre el territori, en llocs de treball directes i indirectes, és cada cop més gran", insisteix Gotanegra.

El director general d'Urbanisme va fer l'anunci durant la comissió d'aquest dijous en la qual es va tombar el macrocàmping projectat a Garriguella perquè el consideren "desproporcionat" i mal situat. En aquest sentit, va dir que la Generalitat elaborarà un pla director d'abast català per regular aquests centres de vacances i que, mentre el redacta, s'estan plantejant implantar una moratòria per a l'obertura de noves instal·lacions. Segons l'associació, actualment els càmpings gironins generen al voltant de 10 milions de pernoctacions i ocupen directament a uns 7.000 treballadors, als quals cal sumar els llocs de treball indirectes. L’Associació de càmpings de Girona és la més antiga d’Espanya, compta amb 73 associats (més del 80% dels càmpings de la demarcació) i agrupa unes 120.000 places d’allotjament de les 135.000 que hi ha a les comarques gironines.