El 13.841és el número de referència que servirà per desempatar en les preinscripcions a educació Infantil, Primària i Secundària. El sorteig públic es va celebrar divendres al Departament d'Ense-nyament de la Generalitat, d'on va sortir aquest número aleatori a partir del qual s'ha ordenat tot el volum de preinscripcions.

D'aquest número n'estaven pendents les més de 150.000 famílies catalanes que havien presentat sol·licitud per als diversos ensenyaments del curs 2018-2019. El gruix més important són per entrar a P3, el curs d'incorporació al sistema d'educació pública, i a primer d'ESO, quan els alumnes passen de l'etapa de Primària a la de Secundària. Enguany, s'ha arribat a donar fins al número 151.653.

Oferta final de places, l'11 de juny

Després d'ordenar totes les sol·licituds presentades, segons els criteris establerts de prioritat i la puntuació obtinguda i, si és necessari, el número de desempat, avui es publicarà la llista definitiva. L'11 de juny s'informarà de l'oferta final de places escolars i l'endemà, dia 12, dels alumnes admesos i els que quedaran en llista d'espera; les famílies podran consultar en quin dels centres demanats han obtingut plaça.