El ple de la Diputació de Girona va aprovar per unanimitat dues mocions. Una que insta el Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient a revocar l'adjudicació de les dotze llicències d'autoritzacions d'extracció i venda de corall vermell en aigües exteriors al litoral català, des de Begur fins a Arenys de Mar, i a respectar la moratòria decretada per la Generalitat a les aigües interiors i fer-la extensiva a totes les aigües exteriors catalanes. El text també instava a «reforçar el control de la pesca furtiva» i a potenciar les «campanyes de sensibilització».

La segona moció plantejava mesures urgents i ajuda des de la Diputació per lluitar contra la vespa asiàtica. El text demanava «ajudar en la compra de vestits especials, assessorament i provisió del líquid atraient més eficaç, models de trampes o tallers de formació», entre altres, «definir una xarxa de recollida de dades i de coordinació amb altres administracions i també establir «de cara a la tardor, equips que puguin, sota demanda, actuar, destruint contra els grans nius que siguin detectats».

Entre altres acords del ple, es va aprovar per unanimitat la desafectació i cessió d'ús durant 25 anys de l'edifici de l'antiga seu de la Uned a favor de l'Ajuntament de Girona, un immoble ubicat al carrer Sant Josep, número 14.