Les solucions per a alumnes que no tenen transport gratuït, la reducció de l'espera de visites mèdiques, la creació d'espais d'oci per a joves i un mòbil e-parksón algunes de les propostes destacades de la cinquena edició del projecte TONI, Tenim Oportunitats Necessitem Idees, que promou l'emprenedoria entre l'alumnat de 2n, 3r i 4t d'ESO de Banyoles. Enguany, el programa ha rebut divuit iniciatives per millorar la ciutat elaborades als instituts del municipi.

Durant aquest curs 2017-2018, la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Banyoles i els instituts d'educació Secundària de la ciutat han desenvolupat l'activitat conjuntament. El Projecte TONI està dedicat a Toni Carmona, professor de l'institut Pla de l'Estany traspassat fa sis anys.

L'activitat s'emmarca en el treball sobre emprenedoria que impulsen els instituts des d'una metodologia d'aprenentatge-servei, amb el qual es pretén que els nois i les noies projectin idees per resoldre mancances, identificades a partir de l'observació de la ciutat o de les necessitats detectades per diferents agents, i les converteixin en un projecte emprenedor. La cloenda del projecte es va celebrar ahir, a l'Ateneu de Banyoles.