L'Agència de Residus de Catalunya ha aprovat en l'última junta de govern del fons de gestió destinar 2,5 milions d'euros a l'abocador comarcal del Pla de l'Estany de Puigpalter, situat a Banyoles. Aquesta partida econòmica prové del programa d'inversions en infraestructures de gestió de residus corresponent a aquest exercici 2018.

Bona part dels diners provinents d'aquest ens públic aniran destinats a la construcció d'un tercer vas a les instal·lacions de Puigpalter i a la clausura del segon vas, permetent així allargar la vida de l'abocador aproximadament uns vuit anys més.

La resta de la inversió es destinarà a la construcció d'una planta de transferència, des de la qual es transportaran els residus del Pla de l'Estany a la futura planta de triatge de Sant Jaume de Llierca, a la comarca veïna de la Garrotxa. Segons va informar el Consell Comarcal del Pla de l'Estany, aquesta actuació forma part de l'acord de gestió conjunta de residus entre les dues comarques.

L'abocador de Puigpalter, ubicat a la zona de Can Puig de Ba-nyoles, dona servei als onze municipis que integren el Pla de l'Estany.