Tot i que el panorama meteorològic d'ahir a les comarques de Girona encara va reproduir el model de matins assoleiats i migdies-tardes plujoses o tempestuoses (segons la zona) que es ve repetint les últimes setmanes, per a aquesta es preveu un augment progressiu de la temperatura que, entre divendres i dissabte, portarà la primera calorada de la primavera. Així ho informava el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), segons el qual una massa d'aire càlid provinent del nord d'Àfrica s'està acostant a Catalunya.

El canvi de temperatura -cap a l'alça i fent pensar, ja, en l'estiu- s'apunta que comenci avui mateix, dimecres, i, si es compleixen les previsions dels meteoròlegs, els termòmetres aniran pujant de manera ostensible fins a tocar sostre, cosa que s'hauria de produir a finals de setmana, entre divendres i dissabte.

D'acord amb la predicció del Meteocat, el primer dia del cap de setmana serà quan la calor tocarà sostre i podrà arribar fins als 35 graus en punts de l'interior del país. La predicció indica que a partir d'avui s'arribarà a valors de temperatura màxima d'entre 29 i 34 graus a Ponent, la Catalunya Central i les Terres de l'Ebre; entre 26 i 31 a la resta de l'interior i al prelitoral; i de 23 a 28 pel que fa a les àrees costaneres. El Servei Meteorològic de Catalunya també va informar que a partir de dilluns vinent s'iniciarà un descens i els valors de temperatura s'aproparan a la mitjana, tot i que encara estaran per sobre dels normals per a aquesta època de l'any.