L'Institut Català de la Salut (ICS) a Girona ha donat la benvinguda a 51 residents que aquest any comencen la seva formació especialitzada, tant a l'hospital Josep Trueta com a l'àmbit de l'atenció primària.

Els metges interns residents (MIR), que han estat rebuts avui, es reparteixen de la manera següent: tres, als serveis d'Anestèsia i Reanimació i Pediatria; dos, a Cardiologia i Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica, i un a cadascuna d'aquestes altres unitats: Medicina Intensiva, Medicina Interna, Cirurgia General i Digestiva, Endocrinologia i Nutrició, Oncologia Mèdica, Aparell Digestiu, Ginecologia i Obstetrícia, Hematologia, Oncologia Mèdica, Oncologia Radioteràpica, Pneumologia, Anàlisis Clíniques i Neurologia. Pel que fa a infermeria, dos residents estaran al Servei de Ginecologia i Obstetrícia i un a Pediatria.

Pel que fa a l'atenció primària, dimecres també es va donar la benvinguda als 19 nous residents de l'especialitat de Medicina Familiar i Comunitària, i a quatre de l'especialitat d'Infermeria Familiar i Comunitària. Al llarg dels propers anys, faran la seva etapa d'especialització als equips d'atenció primària de Can Gibert del Pla, Montilivi i Vilaroja, Taialà, Salt, Sarrià de Ter i Canet de Mar, i rotacions als hospitals docents de Girona, és a dir, al Trueta, Santa Caterina, Palamós, Figueres i Calella.

Crèixer en docència

La docència, juntament amb l'assistència i la recerca, és un dels tres àmbits d'activitat de la Gerència Territorial Girona, que té la voluntat de continuar apostant per millorar-la, destaquen des de l'ICS. En aquest sentit, el Trueta ha iniciat la tramitació de l'acreditació de tres noves especialitats (Urologia, Oftalmologia i Cirurgia Vascular) i ha incrementat la possibilitat de tenir més residents per a les especialitats de Neurologia, Farmàcia, Pediatria i Ginecologia.

Pel que fa a l'atenció primària, s'ha iniciat la tramitació de l'acreditació de sis nous centres docents per poder acollir residents de Medicina i Infermeria Familiar i Comunitària: Santa Clara de Girona, Sant Feliu de Guíxols, Roses, Figueres, Blanes i Tordera. També s'estan fent tràmits per tal que els centres de Santa Clara i Montilivi de Girona, a més dels de Salt i Sarrià, puguin formar residents d'Infermeria Familiar i Comunitària.