Els alcaldes de Santa Pau, Pep Companys, de Mieres, Enric Domènech,de Sant Miquel de Campmajor, Josep Oriol Serrà i de Porqueres, Francesc Castañer es van reunir el passat dijous, dia 24 de maig, per tal de consensuar un document sobre la carretera G-524 i presentar-lo a la Direcció General de Carreteres de la Generalitat.

L'alcalde de Santa Pau, Pep Companys (ERC), ha explicat que cada ajuntament farà un informe de les incidències de la travessa de la carretera pel seu terme municipal.

Quan els quatre informes locals estiguin fets, en faran un de general que lliuraran a la Direcció General de Carreteres de la Generalitat. La GI-524 entre Olot i Banyoles és una carretera que tot i no ser de primer ordre comunica un elevat nombre de persones amb els nuclis d'Olot i Banyoles, on es concentren els principals serveis de la Garrotxa i el Pla de l'Estany.

En temps de vacances, té molt de trànsit de turismes i de bicicletes pel fet que és una zona amb càmpings i itineraris turístics. Una demanda històrica de les municipalitats de la ruta és un carril bici que uneixi Olot amb Banyoles. Fins ara, l'elevat cost de l'obra ha impedit la confecció d'un projecte complet de la ruta amb bicicleta entre les dues comarques.