La Cirurgia Major Ambulatòria de l'hospital d'Olot s'ha incrementat un 27% respecte a l'activitat de l'antic edifici. En total, l'any passat l'hospital garrotxí va fer 1.522 cirurgies sense ingrés, una xifra que representa un increment del 6,8% respecte de les 1.418 del 2016 i d'un 27% respecte del 2013, el darrer any complet a l'antic centre hospitalari, ja que el canvi d'instal·lacions ha permès potenciar aquest tipus de cirurgia, amb una millor atenció personalitzada per part del personal i garantint la privacitat del pacient en tenir boxs individualitzats.

La cirurgia sense ingrés són els procediments terapèutics o diagnòstics en què el pacient torna a casa el mateix dia de la intervenció, després d'un període d'observació i control. Tota la cirurgia sense ingrés ve acompanyada d'un seguiment postoperatori realitzat pel personal d'infermeria i els cirurgians del centre.

Actualment a l'hospital d'Olot es realitza en dotze serveis quirúrgics diferents i les especialitats de Cirurgia General, Traumatologia i Oftalmologia són els que més intervencions realitzen d'aquest tipus per tractar patologes com les hèrnies, les varius, els galindons, el túnel carpià o les cataractes.

Si fa uns anys aquestes intervencions requerien un ingrés de 72 hores, actualment es realitzen i es donen d'alta en menys de 12.

Aquest any, per primera vegada, el Departament de Salut ha publicat una enquesta de satisfacció sobre la Cirurgia Major Ambulatòria. En l'enquesta, Olot obté una puntuació mitjana de satisfacció de 8,77 sobre 10, superior a la mitjana catalana (8,56%),i el 95% dels enquestats, en cas de poder escollir, tornarien al mateix centre.

El tracte personal de les infermeres (100%), del personal d'admissions (100%), la comoditat de l'espai abans de la intervenció (98,8%) i la informació del dia de la intervenció (98,7%) són els aspectes que reben les valoracions més positives, i el centre obté valor d'excel·lència (preguntes que superen el 90% de valoracions positives) en 20 preguntes de 23.

Els ítems que es valoren per sota del 90% són el grau de millora que li ha suposat la intervenció al pacient (84,4%), l'atenció rebuda quan el van trucar (83,3%) i el temps d'espera fins a la intervenció (70,1%).

Pel que fa a Catalunya, l'hospital d'Olot és el dotzè més ben valorat; mentre que a Girona és el tercer, per darrere de la Clínica Girona (9,13) i Palamós (8,89).