Un veí de Santa Coloma de Farners ha acabat passant almenys dues nits als calabossos de la comissaria dels Mossos després que aquest diumenge a la matinada intentés matar a punyalades la seva parella i el company d'aquesta en trobar-los junts a casa de la dona.

L'home, un ciutadà indi, veí de la població, de 35 anys va ser arrestat després dels fets. Ha quedat acusat de ser el presumpte autor de dos intents d'homicidi -dolós-, un trencament de condemna i un delicte de violència física habitual en l'àmbit de la llar. El trencament de condemna se li ha imputat perquè tenia vigent una ordre d'allunyament de la dona. Està previst que avui passi a disposició judicial als jutjats de Santa Coloma de Farners.

Quant als ferits, la dona va resultar afectada lleu de la mà quan va intercedir entre l'agressor i l'altre home. Mentre que aquest últim, un home de 35 anys d'origen sud-americà, va resultar ferit de gravetat i el SEM el va evacuar en ambulància fins a l'hospital Josep TruetaEn aquest centre, ahir el van operar fruit de les ferides. Unes lesions que no li farien perillar la seva vida, segons la policia.

La dona va a comissaria

Els fets van succeir la nit de dissabte a diumenge, quan una dona ferida de la mà, ensangonada per una ganivetada, es va presentar a la comissaria dels Mossos d'Esquadraa Santa Coloma. La dona, també d'origen sud-americà, va explicar a la policia que la seva parella, amb qui convivia en un pis de la població, l'havia ferida i també ho havia fet a l'home amb qui estava en aquell moment en el seu domicili.

Ràpidament es van activar els Mossos d'Esquadra qui també va alertar la Policia Local de Santa Coloma de Farners. Els agents locals van trobar a prop del carrer Camprodon un home que tenia dues ganivetades. Havia rebut una punyalada a la zona de la panxa a sota de l'estèrnum i l'altra, al costat esquerre.

La patrulla va atendre l'home i van alertar el SEM. L'home presentava ferides molt greus, sobretot a l'àrea de l'estómac, i va ser traslladat a l'hospital Trueta. La dona va ser atesa també pels sanitaris però per ferides lleus a la mà. A causa dels fets, es va tallar el carrer Camprodon durant prop de mitja hora.

Per la seva banda, els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Santa Coloma van detenir el presumpte autor en el seu domicili. L'home havia utilitzat un ganivet de la cuina per presumptament cometre les dues agressions, que podrien haver provocat la mort de la seva dona i el company.

Els agents s'han fet càrrec de la investigació i tot apunta que l'home, que va arribar al domicili compartit sota els símptomes d'haver pres begudes alcohòliques, es va trobar a la seva dona amb un home a dins de casa. Tot apunta que per un assumpte de gelosia, va agafar l'arma blanca i va apunyalar-los. La dona s'hi va interposar i va rebre la ferida més lleu. L'altre home, en canvi, en va sortir molt malparat. La dona, però, va aconseguir anar als Mossos a denunciar els fets i així la policia va poder detenir el presumpte autor.

Tenia ordre d'allunyament

Es dona el cas que la dona tenia una ordre d'allunyament de la seva parella per violència masclista. La dona, malgrat això, continuava convivint amb l'home en aquest domicili de la capital de la Selva. Els Mossos d'Esquadra li han tornat a imputar un delicte relacionat amb la violència de gènere en l'episodi de diumenge, en aquest cas per violència física habitual en l'àmbit de la llar.

Aquest cas no ha acabat amb víctimes mortals però cal recordar que al mes d'abril un home va matar la seva parella a ganivetades a Blanes. En aquest cas, el presumpte agressor es va intentar suïcidar després de cometre el crim.

En els fets de Blanes, que van tenir lloc el dia 9 d'abril, el fill petit va intentar aturar el pare quan s'autolesionava i va quedar ferit de les mans. En aquest cas, a més, la parella estava en procés de separació. Després de la detenció del presumpte autor per part dels Mossos, el Jutjat d'instrucció 5 de Blanes va ordenar presó provisional per a Rolando B.A., acusat del presumpte assassinat de la seva dona.