Un edifici de tres plantes del nucli antic d'Olot s'ha esfondrat aquest diumenge a la tarda. Els Bombers han hagut de desallotjar algunes famílies d'habitatges propers que hauran de passar la nit fora de casa, fins que els tècnics municipals hagin estudiat si poden o no, tornar al seu domicili.

El sotsinspector i cap de torn dels Bombers, Enric Cano, ha advertit que a l'immoble li convé una "rehabilitació urgent". "El problema és que ara mateix l'edifici està exposat a la pluja, i per tant podria caure alguna part més", ha assenyalat Cano.

Per la seva banda, l'alcalde de la ciutat, Josep Maria Corominas, ha lamentat els perjudicis per a les persones desallotjades, però ha dit que "per responsabilitat" no poden deixar-los tornar fins que hi hagi "plena seguretat". Corominas s'ha mostrat molest amb els propietaris que no rehabiliten edificis d'aquest barri d'Olot i diu que "no es pot esperar a que caiguin" per actuar.

El batlle ha concretat que alguns dels desallotjats han pogut anar a cases de familiars, mentre que a la resta se'ls facilitarà un lloc on passar la nit. Els afectats han pogut entrar de nou als seus domicilis acompanyats pels Bombers per recollir les pertinences que necessitin fins que els tècnics donin llum verda per tornar a casa seva.

Segons ha explicat Corominas es tracta d'un edifici propietat de vàries persones que no viuen a Olot. L'alcalde ha recordat que el d'aquest diumenge "no ha estat un cas aïllat" i demana que no s'abandonin els immobles del casc antic "com si fos una cosa que es llença a la paperera". "No és només una demanda sinó més aviat una exigència. Si cal que vinguin a l'Ajuntament que els ajudarem en el què faci falta", ha reblat.

Segons els Bombers les parets laterals "aguanten bé", però cal que els arquitectes en facin un estudi més acurat. De fet, la part que ha cedit ha estat a l'interior de l'edifici, una zona que ja estava apuntalada. "La primera mesura que hem de prendre és assegurar-nos que això no pugui anar a més i que no acabi de caure", ha assenyalat Corominas.

Fins a la zona s'hi han desplaçat quatre dotacions dels Bombers, a més de diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local d'Olot.