Un total de 3.134 alumnes gironins començaran la selectivitat aquest dimarts. Són un 11% més que l'any passat, quan hi va haver 2.808 estudiants que van presentar-se a les proves. Els exàmens, que s'allargaran fins dijous, arrencaran a primera hora del matí amb la prova de Llengua Catalana i literatura. Com ja és habitual, la majoria dels estudiants que faran les proves d'accés a la universitat (PAU) aquest 2018 s'examinaran als diferents centres de la UdG a Girona.

En concret, aquí en seran 2.407 (entre els quals n'hi haurà onze procedents de l'Institut Obert de Catalunya). La resta es repartiran entre Olot i Figueres (254 i 473 respectivament). Els alumnes podran consultar els resultats de les proves el 27 de juny (a través del portal accesuniversitat.gencat.cat).

Consulta aquí tota la informació sobre la selectivitat 2018

Tretze tribunals a les comarques de Girona

A la demarcació, hi haurà tretze tribunals. D'aquests, deu es trobaran repartits entre el campus Montilivi i el del Barri Vell de la UdG. Dos més es trobaran a Figueres (als IES Narcís Monturiol i Alexandre Deulofeu) i el darrer, a l'institut La Garrotxa d'Olot.

Aquest any, en comparació amb el passat, hi haurà més alumnes que s'examinaran de les PAU a les comarques gironines. En concret hi haurà un 11% més d'estudiants que faran les proves d'accés a la universitat, que avaluen els coneixements assolits durant el Batxillerat. El juny del 2017, van ser-ne 2.808 (dels quals 2.151 van examinar-se als centres de la UdG, 430 a Figueres i 227 a Olot).

Començaran amb llengua castellana i literatura

Els exàmens començaran a les nou del matí, un cop els responsables hagin comprovat les dades de l'alumnat. La primera prova serà la de Llengua Castellana i literatura. Després, es farà de la Llengua Catalana i literatura. I ja a la tarda, en funció de la modalitat que els estudiants hagin cursat, faran els exàmens d'Economia de l'empresa, Història de la filosofia, Química, Anàlisi Musical, Dibuix tècnic i Literatura castellana.

Dimecres al matí serà el torn d'Història i Llengua estrangera (aquí, 2.740 alumnes s'examinaran d'anglès; 45 de francès; quatre d'alemany, i tres d'italià). A la tarda, es faran els exàmens de Ciències de la terra i del medi ambient, Fonaments de les arts, Matemàtiques aplicades a les ciències socials, Electrotècnia i Història de l'Art.

El dijous, el darrer dia, es faran les proves de Física i Geografia a primera hora del matí i, abans del descans per dinar, hi haurà també les de Dibuix artístic, Llatí i Matemàtiques. A la tarda les PAU acabaran amb els exàmens de Biologia, Cultura audiovisual, Grec, Disseny, Literatura catalana i Tecnologia industrial.

Els estudiants podran consultar els resultats de les proves el proper 27 de juny. Les notes sortiran publicades per Internet i s'hi podrà accedir a través del portal accesuniversitat.gencat.cat. A partir d'aleshores, s'obrirà un termini de tres dies per sol·licitar revisions i fer reclamacions.

Consulta aquí el calendari de les PAU