La Policia Local d'Olot i els Mossos d'Esquadra han intensificat la cerca dels autors dels incendis de contenidors i vehicles que han tingut lloc a la ciutat en els darrers caps de setmana. L'alcalde, Josep Maria Corominas (PDeCAT), ha qualificat d'inexplicables els fets i ha demanat que els ciutadans ajudin en la identificació dels autors. L'alcalde va definir de malalt o de malalts els autors.

Durant la ni de divendres, dia 8 de juny, a dissabte, dia 9 de juny, uns desconeguts van encendre grups de contenidors del passeig de Barcelona i del carrers Torres i Quevedo, Toledo, Escorial i Miquel Servet. Els primers incendis van tenir lloc a les cinc de la matinada i els darrers a 2/4 de vuit del matí. Van ser un seguit d'incendis intermitents

L'incendi del carrer Servet va ser el més greu, perquè les flames del contenidor cremat van arribar a un turisme propietat d'uns veïns que va quedar totalment calcinat i el foc també va afectar la façana situada darrere del contenidor encès.

Els incendis del darrer cap de setmana va ser una repetició de l'anterior. Quan un grup de contenidors del passeig de Barcelona va patir la mala acció dels piròmans.