La Universitat de Girona (UdG) i l'Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI) han oficialitzat la col·laboració que les dues institucions duen a terme des de fa anys i l'IDI ha esdevingut un centre associat a la universitat per a fomentar la recerca i la docència a les comarques gironines.

Aquest conveni, que té una durada de tres anys renovables, busca afavorir l'intercanvi de coneixement i d'informació d'interès mutu, tant en l'àmbit científic i tècnic com el professional.

En aquest sentit, el degà de la Facultat de Medicina, Joan San, assenyala que l'acord suposa «una formalització» d'una col·laboració llarga i fluida entre les dues institucions gràcies a la tasca del doctor Salvador Pedraza, director de l'IDI Girona, «un responsable mèdic convençut de la importància de la docència» i que «mai ha tingut un no per a la facultat».

En virtut del conveni, l'IDI facilitarà la realització de pràctiques de les seves instal·lacions als alumnes de la Universitat de Medicina i afavorirà la incorporació dels seus professionals a la docència i la recerca universitària.

«Podem aportar 150 professionals, infraestructures i tecnologia d'avantguarda en el camp del diagnòstic», explica ahir el president del consell d'administració de l'IDI, José Jerónimo Navas, que assenyala que «fa anys, el diagnòstic per la imatge era una assignatura fosca i ara és essencial, un pilar fonamental per a l'ensenyament de moltes altres especialitats, com la neurologia o la cardiologia».

En aquest sentit, va apuntar que és «una disciplina horitzontal molt necessària» i va reclamar «una presència més activa de professionals en l'estructura acadèmica» dels estudis de Medicina.

Al seu torn, la UdG facilitarà al personal de l'IDI l'accés als seus programes de màster i doctorat en l'àmbit de les ciències de la salut.

El record de la Universitat de Girona, Quim Salvi, destaca que la col·laboració amb l'IDI és «un pas més en la consolidació de la recerca» que fa anys que es treballa des de Girona, i que ha de servir per «fer una societat més sana i més justa, amb una investigació que es traslladi a la societat».

Així, va subratllar que la universitat està fent una aposta important per a potenciar la tecnologia aplicada al camp de la biomedicina, tant des dels estudis d'enginyeria com de medicina.

Posar com a exemple el Grau d'Enginyeria Biomèdica, que es posarà en marxa el curs 2018/2019 i que «dóna continuïtat a una demanda de fa anys»; el Màster en Imatge Mèdica, que rep estudiants «de tot el món» o el programa de doctorat en Bioinformàtica.

El mateix Salvi, recorda, fa temps que treballa el desenvolupament d'eines per millorar la detecció de l'esclerosi múltiple o el càncer de mama.