El director general d'ATLL Concessionària de la Generalitat S.A., Alfredo Gutiérrez, i el president del Consorci del Ter, Joaquim Roca, van renovar el passat dijous 7 de juny el conveni destinat a fer actuacions a la conca del riu Ter per restaurar el seu patrimoni natural i cultural. L'objectiu expressat per les dues parts és continuar col·laborant en la promoció d'estudis i accions per preservar el seu patrimoni i la sensibilització que promou el Consorci del Ter.

El nou conveni entrarà en vigor a primers de juliol i anirà acompanyat d'una aportació de 20.000 euros per part d'ATLL, per a actuacions orientades a restaurar el patrimoni natural i cultural vinculades amb l'aigua durant el segon semestre d'any.

Durant aquest darrer 2017, l'acord de col·laboració ha permès realitzar actuacions de millores fluvials a Sarrià de Ter i Sant Julià de Llor i Bonmatí, així com l'execució del camí Voramera a Anglès i un inventari de les fonts de Sant Hilari Sacalm. També s'ha pogut fer la restauració de la passera del Gurri al tram del Molí d'en Valls, a Gurb, que va ser una de les actuacions visitades després de la signatura del conveni.

En tots els casos, el Consorci del Ter ha estat l'encarregat de planificar, executar i fer el seguiment de les actuacions plantejades en aquest acord.