La Fundació Oncolliga Girona ha fet un donatiu de 8.788 euros a la Fundació Salut Empordà per millorar la confortabilitat de la Unitat de Cures Pal·liatives del Centre Sociosanitari Bernat Jaume de Figueres. Els diners provenen de la cursa solidària Oncotrail, que recull fons per millorar les condicions de vida dels malalts de càncer gironins i els seus familiars.Gràcies als prop de 9.000 euros donats s'ha instal·lat una porta automàtica a la primera planta del Centre Sociosanitari Bernat Jaume, que facilita l'accés dels pacients a la terrassa exterior i que beneficia especialment a aquells que tenen reduïda la mobilitat. El donatiu també s'ha destinat a millorar la intimitat dels pacients amb la col·locació de cortines a la Unitat de Cures Pal·liatives, que l'any passat va atendre 262 pacients.

El gerent de la Fundació Salut Empordà, Martí Masferrer, assenyalava ahir que la donació «ajuda a millorar la intimitat i l'accessibilitat d'uns espais en què, entre d'altres, es tracten persones al final de la vida».

Més enllà de l'aportació puntual de diners provinents de l'Oncotrail, l'Oncolliga col·labora des de fa anys amb la Fundació Salut Empordà per oferir diversos serveis d'ajuda i suport als malalts de càncer, com per exemple l'atenció psicològica, amb visites hospitalització i a Consultes Externes; el servei de fisioteràpia; el banc de perruques i els grups de gimnàs i marxa nòrdica.