Els 3.134 estudiants de gironins (33.895 en el còmput català) que s'han examinat de selectivitat van finalitzar ahir les proves que donen accés a la universitat (PAU). Al matí, els estudiants es van examinar de Geografia, Física, Dibuix artístic, Llatí i Matemàtiques, i aquesta tarda faran les últimes proves, corresponents a les matèries de Biologia, Cultura audiovisual, Grec, Disseny, Literatura catalana, i Tecnologia industrial.

Finalitzats els exàmens, els estudiants podran conèixer els resultats a partir del dia 27 de juny al portal digital https://accesuniversitat.gencat.cat, recorden des de la Secretaria d'Universitats i Investigació. En el moment de la consulta dels resultats es podrà descarregar el document personal acreditatiu de les qualificacions, dotat amb un codi segur de verificació. Tots aquells estudiants que obtinguin una qualificació en les PAU superior o igual a 9 punts rebran una distinció de la Generalitat de Catalunya el pròxim 20 de juliol.

D'una altra banda, els alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) que volen cursar estudis d'educació infantil o d'educació primària hauran de realitzar la Prova d'Aptitud Personal (PAP) que té lloc amb posterioritat a les PAU.

En total, es tracta de 3.401 estudiants matriculats (2.892 l'any passat), que s'examinaran dissabte que ve, 16 de juny, en horari de matí, a cinc seus universitàries ubicades a Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida.