El Carnaval d´Olot arriba enguany a la «majoria d´edat», ja que fa divuit anys que el Centre d´Iniciatives Turístiques de la ciutat (CIT) va decidir fer-se càrrec de l´organització d´aquesta festa. Avui, a les deu de la nit, el carnestoltes arrancarà amb el pregó, al Centre Catòlic, del Rei i la Reina. Dissabte a la tarda, en un dels actes amb més públic, unes 2.000 persones, integrants d´una quarantena de comparses i carrosses, desfilaran en la rua que presentaran l´actriu Elsa Anka i el periodista olotí Albert Brosa (8TV).

A l´inici del programa del Carnaval 2007 el CIT escriu que comsidera un exit que la festa, «nascuda el 1990, tímidament, amb incògnites, però també complicitats, hagi arribat a la majoria d´edat amb bona salut». L´organització afirma que «la implicació voluntària» d´empreses, entitats i institucions ha suplit les mancaces conseqüència d´un pressupost «mòdic». Malgrat això, el carnaval olotí té ara les «necessitats» pròpies del seu creixement -continua dient el CIT dirigint-se tant al sector privat com, sobretot, el sector públic- i, per tant, «calen respostes per a donar-li un impuls vigorós». El carnestoltes comença avui i acabarà dissabte. El cartell és obra del dibuixant Albert Carrillo i el Rei i la Reina són, respectivament, Joan Carles Sáez i Georgina Martí (ella de la penya La Gresca).

Pel que fa als actes, el pregó anirà seguit del monòleg Coses meves, del gironí Jacint Casademont. Avui i demà hi haurà recital de poesia i canço eròtica a l´Orfeó Popular i, també demà, la discoteca Kratter´s acollirà el Ball de la Dona, amb premis i les actuacions dels DJ Mikel Molina i Gugu. Dissabte tindrà lloc el concurs de comerços ambientats i, a partir de les 5 de la tarda, la rua, amb el traçat habitual entre l´antiga estació i la plaça Clarà. A partir de mitjanit hi haurà una altra de rua, aquesta pels bars del centre i amenitzada per la batukada Samba-lé i la Banda del Surdo. Carmen de Mairena animarà el Ball de Disfresses a Kratter´s.