El grup d´Alternativa per la Garrotxa (ApG) a l´Ajuntament d´Olot ha demanat a l´equip de govern, del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), que no enderroqui l´edifici annex a l´antic taller d´imatgeria religiosa l´Art Cristià (ara Museu dels Sants) i que feia les funcions de magatzem. L´edifici en qüestió està previst que vagi a terra per deixar lloc a una zona verda i un aparcament per als visitants del museu.

De fet, la finca en qüestió ja hauria hagut d´estar enderrocada el dia de la inaguració del museu, fa un parell de setmanes. La regidora d´Alternativa, Margarida Verdaguer, creu que cal mantenir l´edifici dempeus, d´una banda, pel seu interès. És de pedra volcànica i el va projectar l´arquitecte olotí Simó Cordomí el 1899. Aquest va dissenyar un edifici simètric i, per tant, amb tres cossos en lloc dels dos que finalment els gestors de l´Art Cristià van construir.

D´una altra banda, ApG creu que el museu pot necessitar més espai per, per exemple, guardar-hi les donacions que rebi. Quant als autocars, ApG proposa assenyalar un baixador a la placeta de davant del museu quan l´edifici de Correus s´enderroqui. Per esperar els passatgers, els vehicles anirien a la futura nova estació de busos.