El Saló de Comissions de la Diputació de Girona acollirà avui la presentació del Catàleg d'espais d'interès natural i paisatgístic de les comarques gironines, que ha estat impulsat per l'Associació de Naturalistes de Girona, amb el suport de la Diputació.

El Catàleg ofereix una visió conjunta de bona part dels espais més interessants de les comarques gironines, amb propostes concretes de preservació i protecció d'aquests espais catalogats. L'Associació de Naturalistes de Girona va elaborar el primer Catàleg l'any 1999, amb el suport de la Diputació de Girona i també de la Fundació Territori i Paisatge.

El primer treball centrat en el litoral va sorgir davant la preocupació per la creixent ocupació de la Costa Brava com a conseqüència del desenvolupament urbanístic lligat al turisme amb la resultant pèrdua dels valors naturals i paisatgístics de la Costa Brava. El treball proposa un inventari d´espais que per les seves condicions naturals i paisatgístiques requereixen d´una major atenció.