Intermón Oxfam (IO) ha impulsat una campanya per encoratjar els ciutadans que reclamin als candidats polítics que compleixin amb la promesa de destinar el 0'7% del PIB als països més pobres de cara a les eleccions municipals d´avui. Ha recordat, així, l'objectiu establert per les Nacions Unides i que fins ara només han complert amb el compromís cinc països del món.

Fins ara, prop de 13.000 persones de tot l´Estat espanyol han donat resposta a la campanya, titulada «Eleccions 0,7%. Algunes coses canvien, altres no», enviant cartes als representants de les principals forces polítiques candidates en aquestes eleccions municipals que se celebren avui amb l'objectiu de recordar-los que l'ajuda per al desenvolupament és un aspecte important en la nostra societat i que ha de tenir més presència en els programes electorals.

Segons l´Organització No Governamental Intermón Oxfam, «l'ajuda descentralitzada, la que aporten comunitats autònomes, diputacions, ajuntaments i ens públcis regionals i locals representa una mica més de la quarta part de l'ajuda oficial al desenvolupament bilateral del nostre país». Amb aquesta campanya pretenen contribuir a la conscienciació ciutadana per un repartiment de la riquesa més just al món.