Les eleccions en democràcia i llibertat, sempre han de ser una festa, i més quan són municipals i el poble pot escollir els representants més propers a la ciutadania, el seu alcalde i els seus regidors.

Per uns dies, els principals carrers i places dels pobles i ciutats deixen de banda la rutina quotidiana del dia a dia i queden engalanats de publicitat electoral per les diferents opcions polítiques que es presenten.

A Blanes, concretament vuit són les candidatures que es presenten. Durant les darreres setmanes han mobilitzat desenes de persones, militants i simpatitzants per treballar per a la campanya.

Han posat pancartes, plafons, cartells. Han organitzat mítings, reunions, s´han fet rodes de premsa, espots per televisió i falques per la ràdio. Sopars. Han repartir publicitat, programes i planflets. Han regalat globus, preservatius, barrets, roses, llibres, clauers, mocadors, samarretes. I s´han fet debats entre els candidats, més que mai, organitzats per associacions de veïns, instituts i mitjans de comunicació, on cadascú explicava les seves propostes.

El darrer debat va ser organitzat per Televisió de Blanes, en què es va passar un reportatge de com vivia i seguia la campanya el poble de Blanes. A peu de carrer es preguntava als transeünts coses tan simples com si sabien què se celebrava el dia 27 de maig. La resposta majoritària era que no, alguns responien si era la celebració d´algú, un centenari o la final d´algun campionat. Pràcticament ningú semblava que s´havia assabentat que estaven en plena campanya.

La segona pregunta era si sabien el nombre de partits que es presentaven i el noms d´aquests partits. Si no recordo malament ningú va dir la resposta correcta, la gent deia dos o tres, algú més informat n´arribava a dir cinc, i era poc comú era dir-ne sis.

Unes imatges que demostraven que el desinterès, el nivell d´implicació i el grau de desconeixença sobre la política local és molt alt entre la població blanenca.

Si haguessin preguntat quin partit governa a Blanes actualment, també haguessin tingut més d´una sorpresa. És més, estic segur que a dia d´avui, a Blanes hi ha gent que encara ni sap qui és el seu alcalde.