Feia uns deu dies que algú havia gravat, possiblement amb una clau, missatges amenaçadors a la porta de la dona de Castell d´Aro que va patir una agressió amb una substància corrosiva, juntament amb el seu fill de 10 anys i la seva filla de 4. Les frases que encara avui es llegeixen diuen: «Fora» i «que descanseu en pau». Entre els missatges gravats a la fusta també hi ha una diana, com si algú tingués la dona i els menors en el seu punt de mira. La policia investiga si hi ha relació entre aquests gravats i l´agressió de divendres.

Veïns de l´edifici del carrer Cal Rei, on viu la dona amb els seus fills des de fa poc temps, van explicar ahir que no és la primera vegada que tenen problemes amb aquesta veïna, sobretot derivats dels conflictes que té amb terceres persones. Després de la situació que es va viure a l´escala divendres a la tarda, quan algú va provocar un núvol tòxic a la porta d´aquesta dona, els veïns han penjat un cartell al replà per demanar que la porteria quedi sempre tancada amb clau. Juntament amb la dona i els seus fills també hi va haver una veïna que es va intoxicar lleument.

Fonts de l´hospital de Palamós van informar ahir que ja estan donades d´alta les tres persones que van ingressar en aquest centre al voltant de les vuit del vespre de divendres, després d´haver entrat en contacte amb el núvol tòxic. La mare de les criatures presentava símptomes d´intoxicació per inhalació i després d´estar unes hores a Urgències en observació va rebre l´alta al voltant de la mitjanit.

Els seus fills, la nena de 4 anys i el seu germà de 10, van arribar a l´hospital amb irritacions a les vies aèries i amb petites cremades als braços. Van rebre tractament i van passar tota la nit a l´hospital fins que van ser donats d´alta ahir al matí. Van anar cap a casa seva amb la seva mare i a mig matí van sortir un altre cop amb el cotxe.

Els Mossos d´Esquadra continuen investigant per intentar aclarir qui hi ha al darrere d´aquesta agressió. Tot indica que podria tractar-se d´un excompany sentimental de la dona, amb antecedents per violència domèstica, que hauria impregnat el pany i la base de la porta de la seva antiga parella amb una substància corrossiva. Quan els nens van tornar de l´escola acompanyats de la mare haurien tocat la zona que estava impregnada i això els hauria provocat les cremades. La mare, per inhalació, s´hauria intoxicat.

Segons expliquen els veïns de l´edifici, es va formar una espessa fumareda negra i fins i tot va arribar a sortir fum de l´estora petita que hi havia al peu de la porta. A l´hora de tancar l´edició d´aquest diari els Mossos encara no havien practicat cap detenció i hi havia diverses hipòtesis obertes al voltant de l´autoria dels fets. La que es va apuntar des d´un primer moment assenyala cap a l´exparella de la víctima, que hauria estat condemnat per clavar una ganivetada a la dona i podria haver gaudit d´un permís penitenciari que el va portar fins a Castell d´Aro.