L´entitat proteccionista Gent del Ter ha presentat una al·legació a la totalitat del projecte per construir a Torroella de Montgrí un centre d´alt rendiment d´esquí nàutic que comportarà fer un llac artificial. L´entitat considera que ja hi ha suficients indrets, com ara pantans, per a la realització d´aquesta pràctica esportiva i que el seu impacte ambiental i paisatgístic pot tenir greus conseqüències en l´entorn d´aquesta plana, situada a Mas Pinell, a prop del municipi de Pals. Concretament, i d´acord amb el projecte que es va presentar l´octubre de 2006 a la delegació del Govern de la Generalitat a Girona, l´extensió del centre esportiu seria de vuit hectàrees i tindria un pressupost de 760.000 euros.

Gent del Ter, que ha enviat les al·legacions al Departament de Medi Ambient de la Generalitat, qualifica la instal·lació esportiva d´«autèntic nyap» a la planta agrícola del Baix Ter i que pot ser, en un futur, qualificada com a Parc Agrari. Paisatgísticament, l´entitat creu que el centre seria un nou canvi a l´entorn de l´Empordà rural ja que entén que l´equipament anirà acompanyat d´una carretera asfaltada i de noves urbanitzacions.

Quant als efectes sobre el sector turístic, Gent del Ter hi veu «una pèrdua important de valors patrimonials» i afegeix que és necessari preservar el que queda del territori i no convertir-lo en un parc temàtic com, diu l´entitat ecologista, en un espai urbanístic semblant al del País Valencià. Gent del Ter considera, a més, que la declaració de Parc Natural del Montgrí, les Medes i el Baix Ter ja comportarà l´arribada de turistes respectuosos amb l´entorn natural.

Seguint amb l´impacte ambiental, Gent del Ter assegura que la construcció del centre d´alt rendiment a la plana no aportarà cap element positiu a la fauna, de manera que constitueix «un pas més cap a la degradació ambiental». En aquest sentit, Gent del Ter afirma que l´equipament no és d´interès general perquè tan sols «beneficia a una part de la població». Sobre el nivell freàtic de la zona i les conseqüències de la qualitat dels recs del Molí de Pals i de l´Estallador, l´entitat hi veu una greu amenaça.

Pel futur, i tenint en compte el pressumible augment del nivell del mar, Gent del Ter pregunta en les al·legacions si s´ha fet una previsió en un període dels pròxims 15 anys en com repercutirà a la plana aquest increment.

Gent del Ter tira d´història i creu que el centre d´esquí nàutic «donaria vida a la urbanització de Mas Pinell» ja que no té cap estructura de poble. No obstant això, Gent del Ter recorda que «mai s´hauria d´haver deixat construir en plena zona inundable i que no es tracta d´anar-la consolidant sinó de deixar que es vagi deteriorant fins que algun dia quedi obsoleta».

Finalment, sobre la inversió prevista de la Generalitat de 450.000 euros, Gent del Ter opina que s´haurien de destinar a obres d´interès general.

El centre s´ubicarà a la finca de Les Cues i tindrà com a espai principal un llac que es construirà excavant el sòl. Precisament, la proximitat del nivell freàtic a la superfície ha estat un dels punts determinants per escollir aquest lloc.