El Grup de Defensa del Ter (GDT) organitza les jornades Anem al Riu a diferents municipis de la conca del Ter, però, enguany, les activitats més significatives se celebraran a Ripoll el mes que ve. Hi col·laboraran més de 30 entitats amb l´objectiu, d'una banda, d´apropar a la societat la nova cultura de l´aigua i, d´una altra banda, «trenar una xarxa associativa» per conscienciar tothom de la importància dels ecosistemes fluvials i l´ús sostenible dels seus recursos.

Àngel Ferrer, del Grup de Defensa del Ter-Ripollès, ha explicat que diversifiquen les activitats per tal que en puguin gaudir col·lectius de qualsevol edat i condició. El programa conté 5 exposicions, 4 conferències (una sobre els purins, una altra sobre el Consorci Alba-Ter i una tercera sobre el patrimoni natural dels cursos fluvials), la projecció del documental del vicepresident nord-americà Al Gore i 15 activitats en espais com els passeig del Mestre Guich i Ragull. Aquestes activitats es concentraran el cap de setmana que ve i hi haurà des d´actuacions dels Diables i els Grallers de Ripoll fins a una recollida de residus a la llera del riu (2 de juny).

Encomanar-se a Sant Eudald

Pels que són creients, i els que no, el Club Nàutic de Ripoll coordinarà una baixada de barques pel Ter amb la imatge del patró de Ripoll, Sant Eudald, per demanar-li que la gent adopti la nova cultura de l´aigua que s´empara en una directiva marc de l´aigua europea. Una altra activitat curiosa serà la recollida d´aigua en diverses fonts de la comarca per tal d´analitzar les mostres i comparar-les amb una mostra del riu Ter al seu pas per Ripoll.