El fotògraf Jordi Puig participa avui en la catorzena edició de la Festa del Joguet, organitzada pel Museu del Joguet de Catalunya a Figueres, fotografiant totes les persones que s´apropin fins a les instal·lacions portant la seva joguina preferida. Aquesta iniciativa ha estat organitzada pel setmanari Empordà, el qual publicarà totes les fotografies de Jordi Puig en la seva següent edicio del dimarts.

El plató fotogràfic des d´on es prendran totes les imatges s´instal·larà a l´entrada del Museu i entrarà en funcionament a partir de la una del migdia. Aquest acte també compta amb la col·laboració de Nau Coclea i l´Ajuntament de Figueres.

Les fotografies s´emmarquen dins els actes que tindran lloc a la Rambla de Figueres durant tot el dia d´avui per acollir des de les nou del matí fins a les vuit del vespre la catorzena edició de la Festa del Joguet. Enguany, aquesta trobada de joguines de col·lecció coincidirà amb el vint-i-cinquè aniversari del Museu del Joguet de Catalunya.

Al voltant de 85 expositors de Catalunya, de la resta de l'Estat i de França mostraran joguines de col·lecció. Es tracta de la tradicional Festa del Joguet, organitzada per l'Ajuntament de Figueres i amb la col·laboració del Museu del Joguet, que enguany celebra el seu vint-i-cinquè aniversari.

A part de l'exposició a la Rambla, el Museu del Joguet ha organitzat dues activitats més. Per una part, la ja esmentada que anirà a càrrec del fotògraf Jordi Puig, qui retratarà els asssitents amb la seva joguina preferida, «amb aquell joguet que guarden des de ben petits o amb aquell objecte joguiner preuat de col·lecció que no perdrien per res del món», va explicar Josep Maria Joan, director del Museu del Joguet. Els participants rebran una còpia de la fotografia, la qual formarà part d'una exposició a la sala oberta d'exposicions temporals del Museu del Joguet i que també serà publicada dimarts al setmanari Empordà. L'altra activitat és un taller demostratiu al vestíbul de l'escala de l'edifici Alpí del joc de peces de fusta anomenat Kapla.

Coincidint amb els 25 anys del Museu del Joguet a l'antic hotel París, la direcció ha organitzat una exposició sobre jocs d'animals, que es podrà veure a la sala oberta del Museu, amb entrada gratuïta. Es tracta de la primera exposició que va acollir precisament aquesta sala d'exposicions temporals realitzada per Pere Noguera, artista de la Bisbal i Vicenç Altayó, escriptor de Barcelona i amics del Museu. «Coincidint amb aquest aniversari van contactar amb els dos i els vaig proposar revisar aquella exposició», deia Joan.