L´Ajuntament de Riumors defensa la necessitat del creixement plantejat al Pla d´Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per l´increment de nouvinguts en els darrers anys i per l´obtenció del 20 per cent dels terrenys requalificats per a equipaments. Han respost les 15 al·legacions que es van presentar.

L´Ajuntament ha volgut posicionar-se després que es fes pública una recollida de signatures contra el POUM per considerar que plantejava un creixement exagerat, tal com va defensar-ho a Diari de Girona fa dues setmanese. Segons han informat, es van presentar 15 al·legacions després d´exposició de quatre mesos «a les quals s´ha intentat respondre per escrit o personalment a totes i cadascuna d´elles i s´ha procurat actuar en conseqüència, de la millor manera possible».

L´equip de govern de l´Ajuntament de Riumors reitera que la voluntat és «recollir qualsevol opinió per tal de millorar la qualitat de vida de tots». L´Ajuntament destaca que s´ha intentat el consens. Respecte el Pla General, en primer lloc han posat de manifest que era molt necessari perquè el municipi no tenia ni tan sols normes subsidiàries. El planejament urbanístic es regula per una Delimitació de Sòl Urbà, en vigor des de l´any 1981.