L´Associació d´Amics de la Unesco de Palafrugell ha demanat a la Direcció General de Costes del Ministeri de Medi Ambient que retiri les gestions i concessiones que l´Ajuntament d´aquesta localitat pugui tenir respecte dels usos de les plages del municipi. L´entitat argumenta aquesta mesura «pel mal ús que ha demostrat» amb la intervenció que des de l´àrea d´Urbanisme municipal es va ordenar executar a la platja de Sant Roc de Calella de Palafrugell sense haver-ne informat a Costes.

Amics de la Unesco també considera que la trencadissa de roques que es va fer en aquesta platja de Calella «no té cap justificació, ni tan sols la de ser un perill per a les persones», argument que va donar el regidor d´Urbanisme, Josep Esteba, qui també va manifestar que l´actuació l´havia ordenat l´Ajuntament perquè la Direcció General de Costes, de qui és competència, no se n´encarregava.

Per la seva part, el Ministeri de Medi Ambient va comunicar en aquest diari que no s´aplicaria cap sanció a l´Ajuntament i que no hi havia d´haver cap problema perquè les obres prosseguissin, un cop l´administració local en va informar.

D´altra banda, l´entitat proteccionista també ha reclamat a l´Ajuntament que faci retirar la tanca que els propietaris d´una finca de Llafranc, situada a la urbanització La Pastora, van col·locar dins d´una zona verda pública, segons l´entitat. L´Associació recorda a l´Ajuntament de Palafrugell que aquesta petició ja es va realitzar el passat 7 d´octubre, sense que n´hagi tingut resposta.