L´Ajuntament de Lloret de Mar ha fet tancar un comerç que no disposava de llicència d´obertura i que a més, fa escasses setmanes, va ser objecte d´una investigació dels Mossos d´Esquadra contra la venda de productes falsificats. Entre aquests i d´altres establiments es va decomissar mercaderia falsificada per valor de milers d´euros.

El comerç, emplaçat al cèntric carrer Venècia, es va obrir aproximadament fa un any tot i que, en no tenir llicència, no se´n pot determinar el dia amb seguretat. El procés, durant el qual el propietari de l´establiment ha presentat al·legacions, ha culminat amb el tancament de la botiga i l´obertura d´un expedient sancionador que suposarà una multa d´import dissuasiu per evitar aquesta mena de pràctiques.

L´Àrea de Comerç de l´Ajuntament va fer pública aquesta acció, que es preveu que tingui continuació sobre altres establiments irregulars de Lloret, en el marc de l´aplicació del Pla d´Ordenació d´Equipaments Comercials (POEC) que el municipi ha aprovat recentment per tal de revitalitzar el teixit comercial de la vila. Aquest es dol, sobretot a la zona més cèntrica, de l´abundància d´establiments que es dediquen a la venda d´objectes orientats al turista i que acostumen a ser de baixa qualitat.

A través d´aquest pla, que preveu no deixar obrir més botigues de records i afavorir l´establiment a la vila de franquícies i botigues orientades a un client de poder adquisitiu mitjà o alt, Lloret busca dignificar l´oferta comercial.