DdeG, Sant Julià de Ramis

Un grup de veïns de Sant Julià de Ramis ha decidit crear la denominada «Plataforma per la identitat i la independència del poble de Sant Julià de Ramis». La Plataforma vol deixar palesa la diferència existent entre Sant Julià i Medinyà.

La voluntat de l´esmentada plataforma és, formar un grup plural, treballar amb constància i diàleg per assolir els seus objectius, siguin quins siguin els resultats de les eleccions municipals i de qui acabi governant a l´Ajuntament.

En un comunicat, la plataforma esmenta quins són aquests principals objectius: potenciar la identitat del poble de Sant Julià de Ramis, defensar d´una manera justa que l´Ajuntament inverteixi a Sant Julià de Ramis el que recapta de l´antic terme municipal de Sant Julià de Ramis i a Medinyà el que recapta de l´antic terme municipal de Medinyà i donar suport a l´autodeterminació de Medinyà, si així ho vol.

La Plataforma afirma que, el fet que un dels objectius sigui aconseguir que l´Ajuntament inverteixi a Sant Julià de Ramis el que recapta a Sant Julià de Ramis, és «de justícia », però també aproten altres arguments.

En aquest sentit, asseguren ser «conscients que les comparacions són odioses, i cada poble té la seva pròpia idiosincràsia, però per exemple mentre que a Medinyà tenen: escola, consultori metge, camp de futbol, tots els carrers dels sòl urbà pavimentats i amb voreres, excepte el carrer carrerany ». A Sant Julià de Ramis, en canvi, segons explica la Plataforma, «no hi ha escola, consultori metge, camp de futbol i en sòl urbà hi ha un seguit de carrers amb terra, sense pavimentar ni voreres».

Aquests vials són el carrer La mota a Montagut; la meitat del carrer Esplai a Montagut; el carrer del costat nord de la urbanització de Montagut; el carrer Can Mates, paral·lel a la rasa al pla de baix; el carrer Indústria al pla de baix; la prolongació del carrer Pompeu Fabra a la Garriga; el carrer de les Coves, i el carrer del Cima té una pavimentació provisional i sense voreres, concretament al sector del Pla de Baix.

En base a aquests exemples, els representants de la Plataforma consideren que poden donar lloc a moltes interpretacions i que si a cada poble s´inverteix el que es recapta «s´evitarà la odiosa possibilitat de fer comparacions».