Tot a punt i provat. L´ampli dispositiu muntat des de la Subdelegació del govern de l´Estat a Girona per a la nit electoral d´avui ja està preparat per funcionar al cent per cent. Prop de 900 persones treballaran en l´equip humà que farà possible la transmissió de dades, el processament dels resultats i la resolució de possibles incidències que hi poguessin haver durant la jornada d´avui.

Les dependències d´estrangeria ubicades en la part de sota la seu de la Subdelegació i la sala de reunions del primer pis estan aquests dies ocupades per tot l´equip material que servirà pel desplegament que l´Estat ha preparat per poder fer un seguiment adequat de les eleccions municipals a Girona. En aquest edifici s´ha instal·lat el Centre de Transmissió de Dades i això ha obligat a estar dos dies reordenant part de les dependències per adaptar-les a les necessitats d´aquesta nit. Des de fa una setmana ja funcionen, però, els sis terminals telefònics que recullen incidències relacionades amb la jornada electoral, i que en alguns moments d´avui arribaran a ser vuit.

Des del moment en què es comencin a fer els recomptes dels vots, quaranta operadors de telèfon amb vuit números diferents i cinc línies cadascuna estaran esperant per rebre els resultats. I és que el dispositiu compta amb un representant de l´Administració en cadascuna de les 843 meses electorals de les comarques gironines. Ells seran els encarregats de recollir les xifres de cada partit i transmetre el nombre de vots als operadors dels quaranta telèfons, que ompliran una fitxa amb les dades dictades i la passaran perquè es controli que les xifres quadren.

Posteriorment, aquestes dades passaran a una altra sala on vuit ordinadors estaran funcionant simultàniament perquè els seus corresponents treballadors introdueixin les dades en el servidor informàtic que les transmetrà al centre estatal de resultats de Madrid. Des d´allà, es processaran de forma rapidíssima i es penjaran a la pàgina web que el Govern espanyol ha posat a disposició dels internates per poder seguir en temps real els escrutinis de cada municipi. A la mateixa pàgina d´internet (www.elecciones.mir.es /locales2007/inicio.html) també es podran consultar els resultats de les Diputacions.

Les instal·lacions de la Subdelegació alberguen també el centre de premsa que l´Administració ha posat a disposició dels periodistes gironins. Ubicat en la sala de reunions del primer pis de l´edifici, des d´allà es transmetran de forma ràpida les dades referents als ajuntaments més importants de les comarques gironines. Una desena de pantalles ajudaran a la fàcil visualització dels resultats dels periodistes i autoritats que vulguin estar en aquesta sala, i una gran pantalla gegant completarà el dispositiu per al qual gairebé 900 persones s´han estat preparant des de fa un mes i mig.