Després de dues setmanes frenètiques i d´intensa activitat marcada pels actes electorals, els candidats a l´alcaldia de Girona dels principals partits van passar ahir la jornada de reflexió retrobant-se amb la família, descansant i fen un tipus de vida social que fa molt que no podien fer.

Els compromisos com a alcaldables els han tingut apartats de la seva vida habitual durant setmanes. Ahir, però, van aprofitar que la campanya s´ha acabat i que «tot el peix està venut» per poder relaxar-se mentre la resta de ciutadans reflexionen. Malgrat això, algunes peticions de mitjans de comunicació, com aquest diari, encara els recordaven al matí que seguien sent caps de llista d´unes eleccions.

La candidata del PSC, Anna Pagans, va trobar moments de distensió i descans entre una agenda força atapeida d´actes i reunions corresponents al seu càrrec d´alcaldesa que -al menys encara- ocupa. Entre un compromís i l´altre, sempre hi ha temps per relaxar-se, prendre un cafè i distreure una mica la ment.

L´alcaldable de CiU, Carles Puigdemont, va convidar a dinar el seu equip de campanya i, després, va dedicar gran part de la tarda a recórrer, amb la seva dona, les botigues de Girona on es ven roba per a nens petits. I és que el convergent serà pare en aproximadament un mes i ahir va voler comprar algunes peces per vestir la nena que espera.

La candidata d´ERC, Cristina Alsina, també va estar de compres ahir. Però com que els seus fills ja són una mica més grans, va preferir passejar-se per la Botiga al Carrer de l´Eixample. D´aquesta manera, més distesa, va poder aprofitar també part del dia per estar amb la família i fer una mica de vida social tranquil·la.

L´alcaldable del Partit Popular, Concepció Veray és, probablement, la que va tenir un dia menys relaxat, donat que va passar el migdia i part de la tarda en una comunió. Així, només va poder aprofitar part del matí per relaxar-se i gaudir d´una certa calma.

L´alcaldable d´ICV, Joan Olóriz, per la seva part, va voler dinar en família, cosa que afirma que feia temps que no podia fer. La tarda, la va alternar entre moments dedicats a la dona i els fills i la seva assistència a la festa que celebrava l´entitat de discapacitats gironina Mifas.