La Festa de la Comarca, instituïda pel Consell Comarcal del Ripollès fa tres anys, se celebrarà el proper diumenge 3 de juny al poble de Llanars, a la vall de Camprodon. El més destacat del programa és l´homenatge que l´ens comarcal ha decidit retre a totes les persones que l´han presidit i que van presidir també el Consell de Muntanya. Es tracta de Jaume Vila, Eudald Casadesús, Domingó Pairó, Jaume Vilarrasa i, en aquest mandat, Fina del Pozo i Miquel Sitjar.

La Festa de la Comarca, ideada per contribuir a la cohesió del Ripollès, és itinerant i en els anys anteriors s´ha celebrat a Ripoll i Campelles. Els càrrecs que rebran el reconeixement dels alcaldes de la comarca seran obsequiats amb un pin d´or del Consell.

Sitjar s´acomiada

La darrera sessió plenària que aquest ens va celebrar, fa uns dies, va servir per enllestir qüestions de tràmit i perquè l´actual president del Consell, Miquel Sitjar, s´acomiadés. L´ara cap dels serveis territorials del Departament de Cultura a Girona, regidor a l´Ajuntament de Ribes de Freser per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) en aquest mandat, no forma part de la candidatura que els republicans han presentat a les eleccions municipals d´avui.