L´edifici de l´antic hostal de França on es va allotjar i va morir el filòsof jueu Walter Benjamin s´ha reconvertit en un bloc d´apartaments. L´Ajuntament hi col·locarà una placa per recodar la història de l´indret vinculada al filòsof.

Al carrer del Mar número 7, al centre de Portbou. Aquí s´hi va contruir un edifici al segle XIX que va funcionar durant anys com hostal. Més tard la part superior van convertir-se en pisos i a l´inferior s´hi va ubicar el bar Internacional. El 2002 l´edifici va patir moviments que van posar en alerta de la possibilitat d´esfondrament i es va decidir precintar. Estava en mal estat i requeria una important intervenció. Tot i que l´Ajuntament considerava que era un punt de referència de la història del municipi, es va descartar intentar la seva compra que es considerava fora de les possibilitats del municipi. El propietari ha reconvertit el vell edifici en un nou bloc d´apartaments.

El primer tinent d´alcalde de Portbou, Joan Gubert, ha explicat que tenen previst mantenir-lo com a punt de referència col.locant una placa a l´exterior que recordi l´estada del filòsof alemany. L´espai podria ser un dels punts d´una ruta per recordar Walter Benjamin.